Dit is de kleurtrend van 2020

Tranquil Dawn is de kleurtrend van 2020

Ieder jaar maakt Flexa de nieuwe trendkleur van het jaar bekend. Doormiddel van jaarlijks de wereldwijde trends te bespreken en bestuderen met verschillende experts op het gebied van design en architectuur wordt al deze informatie vertaald in de trendkleur van het jaar. En deze kleuren zullen door heel de wereld te zien gaan zijn. 

De trendkleur die voor 2020 ontwikkeld is wordt geïnspireerd door rust, hartelijkheid en de frisse ochtendlicht. Ook wel ‘Tranquil Dawn’ genoemd. Tranquil Dawn is een rustige maar ook een veelzijdige kleur die te omschrijven valt binnen de tinten van groen, blauw en grijs.  Door middel van de varianten en tinten tussen deze kleuren zijn er veel combinaties mogelijk, en zit er voor iedereen wel iets tussen wat binnen zijn of haar stijl gaat passen. 

Door middel van Tranquil Dawn is het de bedoeling dat we de rust, kalmte en warmte terug gaan brengen in de woningen. En staat minimalisme centraal in combinatie met pure materialen zoals linnen, hout, riet en marmer. Maar ook komen bloemen en glas weer veelvuldig terug in de interieurs. 

Tranquil Dawn wordt gebruikt met verschillende kleurpaletten, zo is verandering van tint makkelijk mogelijk en goed te combineren. Tranquil Dawn word in vier kleurpaletten gevarieerd genaamd: A home for creativity, a home for care, a home for play en a home for meaning.  De kleurpaletten care en meaning zijn over het algemeen wat rustiger en neutraler in vergelijking met de kleurpaletten creativity en play, deze paletten zijn gewaagder en sterker aanwezig. 

Hieronder enkele voorbeelden en impressies voor de kleurpaletten van a home for meaning en a home for care. 


%d bloggers liken dit: